Moikka tuleva defenssiläinen!

Ihanaa, että olet löytänyt jo meidän nettisivuillemme. Yliopisto-opiskelun aloittaminen on monelle iso elämänmuutos, joka saattaa jännittää paljonkin etukäteen. Ei kuitenkaan aihetta huoleen, fukseja on vastaanottamassa psykalaisten iloinen tuutoriporukka heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Tuutoreiden kanssa tutustutaan niin opintoihin kuin opiskelijaelämäänkin liittyviin meinikeihin.

Tuutoreiden valmistelema infopaketti kilahtaa uusien opiskelijoiden sähköposteihin elokuun aikana. Sen saapumisessa saattaa kuitenkin kestää hetki, joten siihen asti kannattaakin ahkerasti seurailla Defenssin Instagram-tiliä, jonka kautta saa nopeiten tiedon tärkeistä asioista. Mikäli sosiaalinen media ei ole sinun juttusi, siltikään ei tarvitse olla huolissaan, sillä kaikki viralliset ja tärkeät infot tulevat erikseen myös sähköpostitse. 

Päivitetty 24.8.2023

Tsekkaa meidän Instagramista tuutoreiden esittelyt ja liity mukaan fuksien 2023 Telegram ryhmään pyytämällä linkki Instagram -viestillä.

Tuutorien infosähköposti on lähetetty uusille fukseille 23.8.2023. <3 Pian nähdään jo!Fuksien tapahtumakalenteri 2023

Päivitetty 24.8.2023

Fuksisyksy alkaa orientaatioviikolla, jonka aikana päivisin tutustutaan yliopistolla opintoihin ja iltaisin tutustutaan fuksikavereihin, opiskelijatapahtumakulttuuriin ja uuteen opiskelukaupunkiin. Alla olevaan tapahtumakalenteriin on kerätty iltamenoja ja meinikejä orientaatiojakson ajalle, eli nämä kannattaa päivittää omaankin kalenteriin! :) 

su 27.8. klo 18 Fuksien tutustumispiknik Kiikelinrannassa

ma 28.8. klo 9 Lukuvuosi alkaa yliopistolla <3 Tapaaminen pääovilla klo 8:40!

              klo 18 Kaupunkikierros, tapaaminen Toripolliisilla

ti 29.8. klo 18 Psykapiknik Ainolanpuistossa

to 31.8. klo 22 alkaen Back to Lipasto -bileet Kaarlenholvissa (Hox! Lipunmyynti Kide.Appissa ti 29.8.)

pe 1.9. klo 18 alkaen Sponkit (SPOL-munkit) kiltiksellä (=yliopistolla kiltahuoneella)

to 7.9. https://hurmosoulu.com päivätapahtuma yliopistolla

pe 8.9. https://hurmosoulu.com iltatapahtuma Kuusisaaressa (Hox! Lipunmyynti Kide.Appissa ma 28.9.)

ma 18.9. Lautapeli-ilta kiltiksellä (=yliopistolla kiltahuoneella)

ke 20.9. Defenssi x OLK

ke 27.9. Fuksisitsit

pe 6.10. Psykologiliitto x Fuksit


Mikäli jostain tapahtumakonseptista herää kysymyksiä, niin voit lukea niistä tarkemmin täältä tai kysyä suoraan tuutoreilta, fuksivastaavalta tai tapahtumavastaavilta. Muistathan myös, että Defenssin tapahtumiin osallistuessasi sitoudut noudattamaan Defenssin tapahtumasääntöjä! :)Tärkeitä linkkejä

Tälle sivulle on koottu yliopisto-opiskelussa hyödyllisiä linkkejä ja sovelluksia. Näihin voi tutustua halutessaan kevyesti jo etukäteen, mutta kaikki tärkeät jutut käydään kyllä yhdessä tuutoreiden johdolla orientaatioviikkojen aikana läpi. 


Peppi

https://www.oulu.fi/fi/peppi

Peppi on palvelu, jota Oulun yliopistossa käytetään. Pepissä voit ilmoittautua kursseille sekä antaa kurssipalautetta. Mikä tärkeintä, Peppiin voit sunnitella oman henkilökohtaisen opetussunnitelmasi (HOPS) ja sieltä löydät opintosuorituksesi. Pepin kautta voit hakea myös osaamisen tunnustamista aiemmista opinnoistasi, mikäli olet esimerkiksi opiskellut psykologian opintoja avoimessa yliopistossa tai käynyt jonkun toisen korkeakoulututkinnon, josta haluaisit hyväksilukuja. 

Opinto-opas

Opinto-oppaasta löydät kaikki tutkintoon kuuluvat kurssit sekä näet niiden suunnitellut ajoituksen lukuvuosittain, lukukausittain sekä periodeittain.

Psykologian kandivaiheen opinto-opas:

https://opas.peppi.oulu.fi/fi/ohjelma/19507

Psykologian maisterivaiheen opinto-opas:

https://opas.peppi.oulu.fi/fi/ohjelma/19548

Filosofian maisterivaiheen opinto-opas:

https://opas.peppi.oulu.fi/fi/ohjelma/19570

Oulu Campus Navigator

Oulu Campus Navigator on Oulun yliopiston kampuksille suunniteltu paikannus- ja navigointisovellus. Sen avulla löydät perille luokkahuoneisiin ja luentosaleihin sekä lounaalle kampuksella sijaitseviin ravintoloihin. Oulu Campus Navigator on ladattavissa ilmaiseksi puhelimesi sovelluskaupasta.

Oula Finna

https://oula.finna.fi/

Oulun yliopiston oman kirjaston löydät edellä mainitusta osoitteesta. Oula Finnaan pääset kirjautumaan yliopiston tunnuksillasi. Oula Finnan kautta voit tehdä varauksia kurssikirjoihin, lukea e-kirjoja sekä pääset käsiksi muun muassa tutkimusartikkeleihin, joihin Oulun yliopisto on ostanut lukuoikeuden.

Tuudo

Tuudo on sovellus, jonka voit ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta puhelimeesi. Tuudosta löydät muun muassa lukujärjestyksen, opiskelijakortin, kirjastokortin, ruokalistat sekä kampuksen kartan. Tuudon opiskelijakortti on ilmainen ja sen QR-koodia käytetään myös Napa ja Foobar -ravintoloiden itsepalvelukassoilla. Tuudo on linkitetty Peppiin, joten lukujärjestys on automaattisesti kurssiesi mukainen ja ajantasalla. Myös Tuudon kautta voit näppärästi ilmoittautua kursseille.

Moodle

https://moodle.oulu.fi/

Moodle on oppimisalusta, jota käytetään monella kurssilla. Moodleen kirjautuminen tapahtuu yliopiston tunnuksilla. Kurssien moodlealustoille löydät liittymällä niille itse kurssiavaimella (jonka saat kurssin vastuuopettajalta, usein sähköpostitse ennen kurssin alkua). Opettaja voi myös liittää sinut automaattisesti kurssialustalle.

Office 365

https://www.office.com/

Oulun yliopiston tunnuksilla pääset kirjautumaan Office 365.een, josta saat ilmaiseksi käyttöösi kaikki tavalliset toimisto-ohjelmat kuten Wordin, PowerPointin, Excelin ja Formsin.

MOT-sanakirja

https://www.sanakirja.fi/

Oulun yliopiston tunnuksilla saat ilmaiseksi käyttöösi MOT-sanakirjan ylläolevasta linkistä.