Moikka tuleva defenssiläinen!

Ihanaa, että olet löytänyt jo meidän nettisivuillemme. Yliopisto-opiskelun aloittaminen on monelle iso elämänmuutos, joka saattaa jännittää paljonkin etukäteen. Ei kuitenkaan aihetta huoleen, fukseja on vastaanottamassa psykalaisten ilonen PRO-porukka (PRO= pienryhmäohjaaja, tarkoitaa tutoria Oulun yliopistossa) heti ensimmäisestä päivästä lähtien. PROiden kanssa tutustutaan niin opintoihin kuin opiskelijaelämäänkin liittyviin meinikeihin.

Proiden valmistelema infopaketti kilahtaa uusien opiskelijoiden sähköposteihin elokuun aikana. Sen saapumisessa saattaa kuitenkin kestää hetki, joten siihen asti kannattaakin ahkerasti seurailla Defenssin Instagram-tiliä, jonka kautta saa nopeiten tiedon tärkeistä asioista. Mikäli sosiaalinen media ei ole sinun juttusi, siltikään ei tarvitse olla huolissaan, sillä kaikki viralliset ja tärkeät infot tulevat erikseen myös sähköpostitse. 

HOX! Fuksi-infokirje on saapunut fuksien sähköpostiin tänään 25.8.2022, eli kirjeessä mukana olevista linkeistä pääset mukaan defenssiläisten ja vuoden -22 fuksien yhteisiin Telegram-ryhmiin. Ryhmiin liittyminen ei ole pakollista, mutta suosittelemme kyllä ryhmiin liittymistä! Luehan sähköposti liitteineen huolella läpi, niin olet perillä kaikesta tarpeellisesta. Toki aina saa myös kysyä jos jokin silti jää askarruttamaan

:) Pian nähdään jo!

 Päivitetty 25.8.2022


Fuksien tapahtumakalenteri 2022

Fuksisyksy alkaa orientaatioviikolla, jonka aikana päivisin tutustutaan yliopistolla opintoihin ja iltaisin tutustutaan fuksikavereihin, opiskelijatapahtumakulttuuriin ja uuteen opiskelukaupunkiin. Alla olevaan tapahtumakalenteriin on kerätty iltamenoja ja meinikejä orientaatiojakson ajalle, eli nämä kannattaa päivittää omaankin kalenteriin! :) 

Su 28.8. Epävirallinen (vapaaehtoinen) tutustumispiknik Kiikelinrannassa klo 18 alkaen *

Ma 29.8. (Lukuvuosi alkaa yliopistolla klo 9:00) 

               Kaupunkikierros klo 18 alkaen * 

Ti 30.8. Psykapiknik klo 18 alkaen *

To 1.9. Back to School -bileet Kaarlenholvissa klo 22 alkaen 

Pe 2.9. Kaskin fuksi-iltapäivä klo 13-17

            SPOLuet (Defenssiläisten hengailuilta ft. SPOL) *

La 3.9.  Psykalaisten hengailuilta (SPOLin baarikierros, Roosterista klo 20:30 alkaen)

To 8.9. Hurmoksen päivätapahtuma yliopistolla klo 12-18 

            Päivädisko Kaarlenholvissa klo 16-22

            Hurmoksen viralliset etkot Ilonassa klo 22 alkaen 

Pe 9.8. Hurmoksen iltatapahtuma Kuusisaaressa

Ke 14.9. Kaskin Ilonabileet

To 15.9. Fuksiolympialaiset * Hollihaan puistossa

To 22.9. Kaskin fuksisuunnistus *

Pe 23.9. Suomen Psykologiliiton fuksi-info klo 18 Tellus Backstagella. (HUOM! Ilmoittautumislinkki sähköpostissa ruokatarjoilua varten, ilmoittautumisen deadline ke 7.9.)

La 1.10. SPOLskis fukseille -22 (Suomen psykologian opiskelijain liiton fuksitapahtuma Joensuussa, ilmottautumislinkki on tullut sähköpostitse)

To 6.10. Fuksisitsit yhdessä Motivan kanssa klo 18 **fuksitapahtuma. Mikäli tuntuu siltä, että tapahtumia on liikaa, eikä kaikkiin jaksa mennä, kannattaa ehkä priorisoida niin, että näihin tapahtumiin tulisi :) 

Tapahtumien tarkempiin kuvauksiin voi tutustua täältä ja defenssin tapahtumissa yleisesti päteviin tapahtumasääntöihin täältä


Kalenteria päivitetty viimeksi 3.9.2022.


Tärkeitä linkkejä

Tälle sivulle on koottu yliopisto-opiskelussa hyödyllisiä linkkejä ja sovelluksia. Näihin voi tutustua halutessaan kevyesti jo etukäteen, mutta kaikki tärkeät jutut käydään kyllä yhdessä PROiden johdolla orientaatioviikkojen aikana läpi. 


Peppi

https://www.oulu.fi/fi/peppi

Peppi on palvelu, jota Oulun yliopistossa käytetään. Pepissä voit ilmoittautua kursseille sekä antaa kurssipalautetta. Mikä tärkeintä, Peppiin voit sunnitella oman henkilökohtaisen opetussunnitelmasi (HOPS) ja sieltä löydät opintosuorituksesi. Pepin kautta voit hakea myös osaamisen tunnustamista aiemmista opinnoistasi, mikäli olet esimerkiksi opiskellut psykologian opintoja avoimessa yliopistossa tai käynyt jonkun toisen korkeakoulututkinnon, josta haluaisit hyväksilukuja. 

Opinto-opas

Opinto-oppaasta löydät kaikki tutkintoon kuuluvat kurssit sekä näet niiden suunnitellut ajoituksen lukuvuosittain, lukukausittain sekä periodeittain.

Psykologian kandivaiheen opinto-opas:

https://opas.peppi.oulu.fi/fi/ohjelma/19507

Psykologian maisterivaiheen opinto-opas:

https://opas.peppi.oulu.fi/fi/ohjelma/19548

Filosofian maisterivaiheen opinto-opas:

https://opas.peppi.oulu.fi/fi/ohjelma/19570

Oulu Campus Navigator

Oulu Campus Navigator on Oulun yliopiston kampuksille suunniteltu paikannus- ja navigointisovellus. Sen avulla löydät perille luokkahuoneisiin ja luentosaleihin sekä lounaalle kampuksella sijaitseviin ravintoloihin. Oulu Campus Navigator on ladattavissa ilmaiseksi puhelimesi sovelluskaupasta.

Oula Finna

https://oula.finna.fi/

Oulun yliopiston oman kirjaston löydät edellä mainitusta osoitteesta. Oula Finnaan pääset kirjautumaan yliopiston tunnuksillasi. Oula Finnan kautta voit tehdä varauksia kurssikirjoihin, lukea e-kirjoja sekä pääset käsiksi muun muassa tutkimusartikkeleihin, joihin Oulun yliopisto on ostanut lukuoikeuden.

Tuudo

Tuudo on sovellus, jonka voit ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta puhelimeesi. Tuudosta löydät muun muassa lukujärjestyksen, opiskelijakortin, kirjastokortin, ruokalistat sekä kampuksen kartan. Tuudon opiskelijakortti on ilmainen ja sen QR-koodia käytetään myös Napa ja Foobar -ravintoloiden itsepalvelukassoilla. Tuudo on linkitetty Peppiin, joten lukujärjestys on automaattisesti kurssiesi mukainen ja ajantasalla. Myös Tuudon kautta voit näppärästi ilmoittautua kursseille.

Moodle

https://moodle.oulu.fi/

Moodle on oppimisalusta, jota käytetään monella kurssilla. Moodleen kirjautuminen tapahtuu yliopiston tunnuksilla. Kurssien moodlealustoille löydät liittymällä niille itse kurssiavaimella (jonka saat kurssin vastuuopettajalta, usein sähköpostitse ennen kurssin alkua). Opettaja voi myös liittää sinut automaattisesti kurssialustalle.

Office 365

https://www.office.com/

Oulun yliopiston tunnuksilla pääset kirjautumaan Office 365.een, josta saat ilmaiseksi käyttöösi kaikki tavalliset toimisto-ohjelmat kuten Wordin, PowerPointin, Excelin ja Formsin.

MOT-sanakirja

https://www.sanakirja.fi/

Oulun yliopiston tunnuksilla saat ilmaiseksi käyttöösi MOT-sanakirjan ylläolevasta linkistä.